ΧΕΝ Νέας Σμύρνης – Γνωρίστε τα Τοπικά μας Κέντρα

ΧΕΝ Νέας Σμύρνης – Γνωρίστε τα Τοπικά μας Κέντρα

Το Κέντρο της ΧΕΝ Νέας Σμύρνης, έχει ζωή 30 χρόνων περίπου. Ιδρύθηκε από μία μικρή μερίδα γυναικών, που αρχικά συνυπήρχαν σε σπίτια, αργότερα όμως ο Δήμος τους παραχώρησε έναν χώρο, στον οποίο συστεγάζονται και άλλοι δύο (2) σύλλογοι.

Σήμερα, τα μέλη της ΧΕΝ Νέας Σμύρνης έχουν το χώρο και την ενεργή συμμετοχή των μελών της, που απαιτούνται για να υλοποιηθούν τα προγράμματά της, τα οποία είναι οι συναντήσεις των Ομάδων Βιβλίου, μαθήματα Γερμανικών, ομιλίες, επιμορφωτικές διαλέξεις, συνεργασίες κ.α.
Η ΧΕΝ Νέας Σμύρνης αποτελείται περίπου από 50 μέλη.

Τα τελευταία 8 χρόνια συμμετέχουμε στο Διακεντρικό πρόγραμμα «Κανένα Παιδί χωρίς Γάλα» του Σωματείου της ΧΕΝ Αθηνών συγκεντρώνοντας γάλα εβαπορέ για τα παιδιά του 49ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ενώ μέσω του προγράμματος «Άλλαξέ το και χάρισέ το» πλέκουμε κουβέρτες και ζιπουνάκια για βρέφη.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον πρόγραμμα του Τοπικού Κέντρου της ΧΕΝ Νέας Σμύρνης είναι οι «Πράσινες ιδέες», καθώς ασχολείται με το περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας.

Τέλος, η ΧΕΝ Νέας Σμύρνης συμμετέχει ενεργά στις Διακεντρικές Ομάδες και συναντήσεις του Σωματείου της ΧΕΝ Αθηνών, όπως είναι το πρόγραμμα δημιουργική απασχόλησης στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και το Κυριακάτικο Τραπέζι για μονογονεϊκές οικογένειες.

Είμαστε πρόθυμες να δημιουργούμε και να προσφέρουμε όπου και όπως χρειάζεται, αρκεί ο σκοπός να είναι χρήσιμος.