ΧΕΝ Παλαιού Φαλήρου – Γνωρίστε τα Τοπικά μας Κέντρα

ΧΕΝ Παλαιού Φαλήρου – Γνωρίστε τα Τοπικά μας Κέντρα

Το 1982 πολλές γυναίκες από το Π. Φάληρο πήγαιναν στη ΧΕΝ Αθηνών και επωφελούντο από τα Προγράμματά της.

Την ίδια περίοδο στο Παλ. Φάληρο δεν υπήρχε φορέας, που να καλύπτει τις ανάγκες της γυναίκας. Βλέποντας το κενό της περιοχής, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Τοπικό Κέντρο, για να επωφεληθούν οι ίδιες, αλλά και πολύ περισσότερες γυναίκες από το Π. Φάληρο.

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίχθηκε από το Σωματείο της ΧΕΝ Αθηνών και στέφθηκε με επιτυχία. Αρχικά, ο αριθμός των μελών ήταν 500 γυναίκες, αργότερα ελαττώθηκαν και σήμερα είμαστε περίπου 200 μέλη.

Οι ανάγκες του Κέντρου από τότε έως σήμερα καλύπτονται, εθελοντικά και με προσωπική δουλειά σε πολλές περιπτώσεις.

Τα Προγράμματα του Κέντρου μας κινούνται όπως τότε και σήμερα σε δύο άξονες.

 

Α) Τα Αναπτυξιακά Προγράμματα:

Είναι Προγράμματα προσφερόμενα από τη ΧΕΝ εθελοντικά, όπως: Ενισχυτική διδασκαλία, Ομάδες Βιβλίου, μαθήματα Ελληνικών, διαλέξεις, ομιλίες με διάφορα θέματα (λογοτεχνία, υγεία, διατροφή), μαθήματα πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως είναι το ΠΙΚΠΑ Βούλα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Επίσης, γίνονται Σεμινάρια στην Αγγλική γλώσσα με θέμα: «Αποτελεσματική επικοινωνία στο χώρο των επιχειρήσεων» και Βιωματικά σεμινάρια με θέμα: «Γνωρίζοντας τον εαυτό μας». Επιπλέον, συμμετέχουμε σε όλες τις εθελοντικές Διακεντρικές δράσεις του Σωματείου της ΧΕΝ Αθηνών, συλλέγουμε πλαστικά πώματα για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων και κάνουμε δημιουργική απασχόληση σε παιδιά στη Στέγη θηλέων «Αγ. Αλέξανδρος»

 

Β) Τα Επιμορφωτικά Προγράμματα:

Στο Τοπικό μας Κέντρο έχουμε προγράμματα όπως:

Γυμναστική, χορό, ξεναγήσεις, εκδρομές, ζωγραφική, κοπτική – ραπτική, χειροτεχνίες – κόσμημα, κατασκευή κεριού, ομάδες ψυχολογίας, εκδηλώσεις, πλέξιμο και παλαιότερα διοργανώναμε Χριστουγεννιάτικο Bazaar.