Εβδομάδα χωρίς ΒΙΑ

Εβδομάδα χωρίς ΒΙΑ

Όλες οι γυναίκες δικαιούνται να αισθάνονται ασφαλείς, χωρίς το φόβο της βίας, και να ζουν σε κοινωνίες που η αντιμετώπισή της αποτελεί προτεραιότητα.

Κάθε χρόνο την τρίτη εβδομάδα του Οκτώβρη, η Παγκόσμια ΧΕΝ  διοργανώνει καμπάνια «Εβδομάδα χωρίς βία» με δράσεις που αποσκοπούν  στην ανάδειξη των διαφορετικών πρακτικών αντιμετώπισης του φαινομένου.

Στην ΧΕΝ  πιστεύουμε ότι για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς βία χρειάζεται να ακουστούν και να φτάσουν οι φωνές των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων δημιουργώντας τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στις γυναίκες να κινητοποιηθούν  και να δράσουν συλλογικά εμπνέοντας η μια την άλλη.

Όπως σε κάθε κρίση έτσι και στη πανδημία του Covid-19 μεγαλώνει η έκθεση των γυναικών στις διάφορες μορφές βίας. Κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών είναι βία ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα.  Η ΧΕΝ, εφαρμόζει μεθόδους και πρακτικές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας. Φέτος λοιπόν, κάτω από τη σκιά της παγκόσμιας πανδημίας οι δράσεις μας  είναι διαδικτυακές.

Η Πανδημία εντείνει την έμφυλη ΒΙΑ.

Δεν μπορούμε να το αφήσουμε άλλο να συνεχιστεί, ας  δράσουμε ΤΩΡΑ!

#WWV20  #WeekWithoutViolence20  #FollowAnna  #YWCAofGreece


Άραγε ο χώρος του σπιτιού είναι ασφαλής για όλους; Πολλές γυναίκες και κορίτσια αναγκάστηκαν να κλειστούν στο σπίτι με εκείνους που τις κακοποιούν χωρίς να έχουν τρόπο διαφυγής.
Η Πανδημία εντείνει την έμφυλη ΒΙΑ.
Δεν μπορούμε να το αφήσουμε άλλο να συνεχιστεί, ας δράσουμε ΤΩΡΑ!